Vrijetijdsvoertuigen verzekering

Waarom?

In België is elk motorvoertuig dat op de openbare weg rijdt wettelijk verplicht om een burgerlijke-aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Welke vrijetijdsvoertuigen?

  • QUAD : Voor quads met een motor van meer dan 50 cm³ wordt de premie bepaald door het gebruik: als bedrijfsvoertuig (landbouw of bosbouw) of als vrijetijdsvoertuig of voor dagelijkse verplaatsingen (rijdt met motornummerplaat en wordt zo ook verzekerd).

  • Motorhome/camper : Om met een gerust gemoed de weg op te gaan, kunt u ook een bijstandsverzekering afsluiten, de bestuurder en de passagiers verzekeren en een omniumverzekering afsluiten voor het voertuig.

  • Caravan : Moet verzekerd zijn bij de maatschappij die het trekkende voertuig verzekert. Indien de maximaal toegelaten massa lager is dan 500 kg wordt er een duplicaat van de nummerplaat van het trekkend voertuig op de caravan bevestigd en is die gedekt door de verzekering van dit trekkende voertuig. Indien de maximaal toegelaten massa tussen 500 kg en 750 kg ligt, moet er een specifieke verzekering afgesloten worden. ndien de maximaal toegelaten massa hoger is dan 750 kg krijgt de caravan een eigen nummerplaat en moet er een specifieke verzekering afgesloten worden.

  • Oldtimer : Voertuig dat minstens 25 jaar oud is, een nummerplaat heeft met O of 1 – O en enkel voor privédoeleinden wordt gebruikt (geen beroepsverplaatsingen of op de weg van en naar het werk/school).

  • Classic Car : Een verzamelvoertuig dat minstens 15 jaar oud is en enkel voor privédoeleinden wordt gebruikt (geen beroepsverplaatsingen of op de weg van en naar het werk/school).